Binturong
The binturong (or Arctictis binturong), also known as the bearcat, is a species of mammal that lives in the forests of South and Southeast Asia.
It has a long, stocky body with comparatively short, broad legs. They have wiry black hair with a brown face and white-tipped rounded ears.
Females are approximately 20% larger than the males. The binturong has a head-body length of 71cm to 91cm, and a tail length of 56cm to 91cm. The males weigh between 9kg and 20kg and the females weigh between 11kg and 32kg.
Arctictis binturong
Habitat needs
Space is stored as a minimum plus an amount per additional adult; the game's help adds that juveniles don't count. Plan a mixed habitat in the habitat planner.
Dislikes rain and snow.
Terrain
| Terrain | Minimum | Maximum |
|---|---|---|
| Grass | 0% | 100% |
| Sand | 0% | 20% |
| Soil | 0% | 100% |
| Rock | 0% | 20% |
Share of the habitat's terrain.
Barriers with resistance grade 2 or higher, not climbable 8
- 1-Way Glass grade 2 · $1
- Corrugated grade 2 · $1
- Glass grade 3 · $2
- Acrylic grade 4 · $3
- Thick Glass grade 4 · $3
- Brick grade 5 · $4
- Concrete grade 5 · $4
- Electric grade 6 · $0.80
At least 3 m high. No water barrier. Grades are the ones the game's barrier tooltips state.
Enrichment it uses 4
- Rubbing Pad Toy · score 100 · $100
- Rattle Toy · score 50 · $100
- Rubbing Pad Bark Toy · score 100 · $100
- Tennis Ball Toy · score 100 · $100
Enrichment target: toys 100 + 60 per additional adult; feeders 10 + 5 per additional adult.
Plants it needs
Food, life and breeding
- Food
- Nutritionally Complete Meat + Fruit
- Food / drink amount
- 3 / 2.5
- Food cost, grade 1 / 2 / 3
- $468 / $655 / $655
- Feeders
- Food Tray - Large, Food Tray - Small, Tree Forager, Dog Ball, Melon Feeder, Suspended Forager, Fruit Spike Tree
- Lifespan
- 15–25 yr
- Mature / prime / old / elderly
- 2.5 yr / 5 yr / 9 yr / 15 yr
- Gestation / between births
- 0.252 yr / 0.748 yr
- Litter
- 1–3
- Fertility
- 0.1
- Mating system
- Monogamous
- Breeds in
- All seasons
- Dominance
- None
- Ecosystem roles
- Terrestrial Seed Dispersers, Small Prey, Terrestrial Pollinators, Terrestrial Foragers
- Wild population
- Unknown
- Guests flee if it escapes
- Yes
- Cohabits with (trophic override)
- Sun Bear, Malayan Tapir
The binturong is a solitary animal but is not territorial and individuals will tolerate each other in the same space. If two binturongs meet, they are likely to avoid each other unless it is a male and female and the female is in oestrus. They may also be found in groups of a female and her litter or a mated pair and their litter. Larger same sex groups have been kept together successfully in captivity.
Overview
- Scientific name
- Arctictis binturong
- Class
- Mammalia
- Conservation status
- Vulnerable
- Biome
- Tropical
- Continent
- Asia
- Content
- Base game